O clădire de 12 etaje se prăbușește în Florida, in această dimineața. Zeci de persoane sunt date disparute(VIDEO)

Se desfășoară o acțiune masiva de căutare și salvare după ce o parte dintr-o clădire rezidențială de 12 etaje s-a prăbușit in dimineața zilei de astăzi  în orașul Surfside din sudul Floridei.


O persoană este moartă, a declarat primarul Surfside, Charles W. Burkett. Două persoane au fost scoase din dărâmături de la Champlain Towers South de când prăbușirea s-a produs, a declarat șeful asistentului de salvare a incendiilor din Miami-Dade, Ray Jadallah, fără a aborda condițiile acestora.

 

 

Aproximativ 55 din cele 136 de unități ale clădirii s-au prăbușit, a spus Jadallah, lăsând grămezi uriașe de moloz și materiale atârnând de ceea ce a rămas din structura construcției  de pe malul mării, la câțiva kilometri nord de Miami Beach.

 

Salvatorii au scos un băiat dintre dărâmături,  în viață, a spus un martor, iar un filmulet  arătă rezidenți   care îi ajutau pe alții să părăsească porțiuni ale clădirii.

 

„Vom face tot ce putem pentru a identifica și a-i salva pe cei care au fost prinși în dărâmături”, a declarat joi dimineață prefectul zonei  Miami-Dade, Daniella Levine Cava.

 

Pe lângă cele două trase din moloz, alte 35 de persoane fuseseră ajutate din porțiunile rămase  în picioare,  ale clădirii, a spus Jadallah.

 

Cel puțin 51 de persoane nu au fost identificate în jurul orei 10 dimineața, fiind raportate dispărute la linia telefonică de de urgență, a declarat pentru CNN comisarul județului Miami Dade, Sally Heyman.

 

Videoclipul obținut de către postul  local de radio Fox Sports Andy Slater pare să arate prăbușirea: o porțiune imensă a clădirii a căzut mai întâi, urmată de o altă porțiune aproximativ nouă secunde mai târziu.

 

Un rezident de la etajul al treilea, Barry Cohen, a auzit ce credea că sună ca o explozie. Apartamentul său era intact, dar când și-a deschis ușa și a încercat să plece, „s-a uitat pe hol … și nu era nimic acolo”, a spus el.

 

„Era doar o grămadă de praf și moloz”, iar clădirea a s-zguduit în timp ce aștepta salvarea, a declarat Cohen pentru „Noua Zi” a CNN.

 

După aproximativ 20 de minute, un echipaj de salvare a folosit un culegător de cireșe pentru a-l ajuta, pe soția sa și pe un alt rezident de pe un balcon, a spus el.

 

4 venezueleni și 8 cetățeni argentinieni sunt dați dispăruți în clădirea prăbușită  din Florida, potrivit consulatelor.